Laden...
EN NL DE
sales[a]flamingoparket[d]nl  |  +31 (0)342 404 222  

Algemene informatie

Hieronder treft u algemene informatie aan met betrekking tot Flamingo Parketvloeren aan  (veiligheidsvoorschriften, transport, vochtigheid, etc.). Vragen naar aanleiding van deze informatie beantwoorden wij graag.

 

Technische product informatie

Veiligheidsinstructies:    

Draag veiligheidshandschoenen, een veiligheidsbril, oorbeschermers en een mondkapje waneer u zaag- of schuurmachines bediend. Neem daarbij de veiligheidsvoorschriften behorende bij desbetreffende machines in acht. Houdt uw gereedschap uit de buurt van kinderen.
 

Transport

Wanneer u het hout transporteert dient u rekening te houden met het volgende: Het hout dient op een vlakke en stabiele ondergrond geplaatst te worden. Het hout mag niet nat worden. Het hout dient vastgezet te worden teneinde verschuiven of omvallen te voorkomen.

Opslag

Het hout dient op een vlakke en stabiele ondergrond te liggen. Minstens 72 uur voor uiteindelijk plaatsing van de vloer dienst het hout in de hiervoor bestemde ruimte te liggen. Dit ivm. het acclimatiseren van het hout.

Belangrijk

De fabrikant draagt geen verantwoording voor mogelijke schades veroorzaakt door het negeren van bijgeleverde instructies, als gevolg van transport, installatie en het gebruik van de vloer, of voor andere nadelige factoren welke bij de fabrikant niet bekend zijn. Ondanks meerdere uiterts nauwkeurige controles kunnen (tot 5 % van de planken) kleine verschillen optreden.

Gebruik van de vloer

Dit hout is uitsluitend bestemd voor plaatsing binnenshuis. Het heeft geen draagvermogen en dient dus op een gladde en stabiele ondergrond te worden geplaatst. Wanneer u dit product op vloerverwarming wilt plaatsen dient u de daarbij geleverde instructie in acht te nemen. Dit hout is niet geschikt voor plaatsing in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zoals bv. badkamers. De vloer kan door een doe-het-zelver geplaatst worden echter adviseren wij plaatsing door een erkende parketteur. In beide gevallen dient u de voorschriften in acht te nemen.

Invloed van vocht

Vocht is de belangrijkste factor met betrekking tot krimpen, uitzetten en vervormen van hout. Wanneer het vochtgehlate van hout stijgt, zet het hout uit. Het hout zal krimpen wanneer het vochtgehalte daalt. Dit fenomeen is het meest zichtbaar in de richtenen loodrecht op de houtnerf. Langs de houtnerft is het te verwaarlozen. Omdat dit product een multiplex basis heeft, waarop de lagen loodrecht op elkaar staan, is het veel minder onderhevig aan uitzetting en krimp dan bijvoorbeeld massief houten planken. Toch kunnen grote veranderingen in het houtvochtgehalte leiden tot scheuren en barsten in en tussen planken. Het is belangrijk dat de ondervloer droog is en blijft, dat bij het schoomaken van de vloer een minimum aan water wordt gebruikt (gebruik een vochtige doek, geen natte) en dat de luchtvochtigheid (relatieve vochtigheid) niet onderworpen is aan grote schommelingen. De relatieve vochtigheid moet tussen de 40 en 60 % liggen.

Basislaag

Flamingo Parket producten hebben een multiplex onderlaag. Deze basislaag bestaat uit 7-11 lagen geschild fineer, met wederzijds loodrechte houtvezelsaccommodatie in aangrenzende lagen. Afhankelijk van het parkettype produceren wij onze vloeren met een 9 mm, 12 mm of 15 mm multiplex.

Lijm

De bovenste laag is gebonden aan de basislaag door middel van een PVAC lijm.

Toplaag

Als toplaag wordt massief hardhout gebruikt. Er zijn verschillende hardhoutsoorten en kwaliteiten beschikbaar. Houtgebreken, in voorkomend geval, kunnen worden gevuld met een poeder vulmiddel op waterbasis.
 

Vrijkomen van formaldehyde

Flamingo Parket producten zijn beoordeeld op E1 voor formaldehyde. Dit is de beste (laagste) emissieklasse.
 

Brandgevaar

Vlamuitbreiding is in onderzoek.
 

Vloerverwarming

De meeste Flamingo Parket vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming, onder de juiste omstandigheden. Vraag uw leverancier naar de voorwaarden. Meer informatie over vloerverwarming wordt gegeven op aanvraag.

Europese Normen

NL13489:202 – houten vloeren – meerlaagse parket elementen.

Producent

 
Flamingo Parket BV
Postbus 214
3770AE  Barneveld
Nederland